dinsdag 23 september 2014

Nieuwe families, sporten en samenknap!

Een hele goede dinsdagavond!

Met een klein beetje vertraging dat toch het blogbericht dat dit weekend er al op moest staan.

Tijdens onze tweede week deden we bij drama verder aan onze nieuwe families. Iedereen leefde zich in in zijn karakter. Sommige jongens werden oma, andere meisjes werden dan weer papa. Er werd zelf iemand een poes! Ik laat het aan u over om te zoeken wie dat was.
We namen dan ook een familiefoto waarop iedereen zijn of haar personage zo goed mogelijk moest uitbeelden, eventueel met een attribuut.

Vorige dinsdagnamiddag deden we heel sportief en gingen we een hele namiddag sporten. Elk kwartiertje maakten we kennis met een 'nieuwe' sport: voetbal, karate, judo, turnen, stapelsport, volleybal en dans. De ene sport was al net iets leuker dan de andere :-)
Wie zich wil inschrijven voor één van deze sporten: er werden foldertjes meegegeven met de leerlingen.

Vrijdag sloten we onze verkeersweek af met de STRAPdag, we kwamen al stappend of trappend naar school! Sam de verkeerslang is weer een aantal bolletjes rijker en is minder saai groen. We kregen dan ook de politie op bezoek. De kleuters bekeken even de politiewagen en mochten de sirene aanzetten (waar ik dan toch wel weer een tikkeltje jaloers op was ... Heb ik altijd al eens willen doen. Ik heb de verkeerde leeftijd gekozen blijkbaar om les aan te geven! ;-) )
De kinderen van het lager leerden correct oversteken. Ik was blij te zien dat de leerlingen van het 4de, 5de en 6de de lessen van vorig jaar goed onthouden hadden! Bij de meesten was dit perfect.
We deden ook een fietsparcours. Een hele kleine bij de agent, daarna een langere bij meester Luc tijdens het turnuurtje. 

Deze week werkten we rond ons jaarthema. De kinderen kleurden, verfden, plakten, ... letters in en vol. Met deze letters wordt dan een zin gemaakt. Deze zin zal binnenkort te lezen en te bewonderen zijn in de refter en aan het raam van de jongste kleuters. Nog even geduld dus!
We deden dit alles volledig SAMENKNAP. Elke leerling van het lager nam zijn zorgvriendje van de kleuters bij zich om te knutselen. We kregen enkele kunstwerkjes te zien!

foto's van al deze activiteiten zijn te vinden via deze link en via deze link

Groetjes!
Juf Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten